Staptocht langs de Via Tenera – Van Ninove naar Geraardsbergen

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 18/09/2021
09:15 - 17:00

Locatie
Abdijkerk Ninove

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Zenne-Dender


Opzet

De Via Tenera (Tenera = Dender) is een pelgrimsroute die midden door België loopt van Antwerpen tot de Franse grens. Van Lessines tot de Franse grens heeft het Franstalig genootschap Les Amis de Saint-Jacques de Belgique de weg uitgestippeld en bewegwijzerd.

Afdeling Zenne-Dender stippelt op Vlaams grondgebied het traject van Dendermonde tot Geraardsbergen uit. Het traject van Dendermonde tot Ninove hebben we de vorige jaren gedaan. Nu stappen we van Ninove naar Geraardsbergen.

We stappen in de Dendervallei, af en toe aan de Dender, maar meestal langs veldweggetjes, door het Raspaillebos, boven op de Bosberg – bekend van de Ronde van Vlaanderen – om te eindigen boven op de Muur in Geraardsbergen. De tocht is 21 km. Het is een pittige tocht, enige stapervaring en een goede fysieke conditie is zeker gewenst.

Praktisch

We vertrekken om 9.15 uur op het kerkplein van Ninove. Het kerkplein ligt op 200 m van het station. Vanuit Denderleeuw of Geraardsbergen is Ninove vlot bereikbaar met de trein. Raadpleeg voor meer info de NMBS-website. Elke deelnemer brengt een picknick mee. In de namiddag wordt een drankje aangeboden en we sluiten de tocht af met een mattentaart van Geraardsbergen voor elke deelnemer.

Heb je nog vragen, stuur dan een bericht naar [email protected].

Deelnemen

Enkel leden van ons genootschap kunnen deelnemen. Het aantal deelnemers is beperkt tot 25. Snel inschrijven is de boodschap.

Schrijf je hieronder online in tot en met vrijdag 10.9.2021. Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet het totaalbedrag ten laatste op vrijdag 10.9.2021 over te schrijven op bankrekeningnummer BE16 0017 0228 9574 van het Vlaams Compostelagenootschap – afdeling Zenne-Dender met vermelding van “Staptocht Tenera”, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je betaling bevestigen we je inschrijving als definitief.

Wildemeersweg
Oven aan de Molenbroekweg
Raspaillebos

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?