Stiltewandeling in natuurgebied ‘Zwarte Put’ in Zutendaal

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 30/04/2022
10:30 - 16:00

Locatie
Parking Kiewitseweg (onmiddellijk rechts na S-bocht richting Gellik)

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Opzet

Voel jij ook regelmatig dat de stress de overhand neemt?
Wil je graag meer rust ervaren in je hoofd?
Hou je van de natuur en wil je jezelf wat ‘kwaliteit-tijd’ cadeau doen?

Kom dan mee wandelen in een van de vijf officiële stiltegebieden die Vlaanderen rijk is, nl. het stiltegebied Zwarte Put in Zutendaal. Je vindt er oude cultuurlandschappen, uitzonderlijke natuurwaarden en véél rust. Er is ruimte voor artistieke expressie en reflectie. De stiltestenen en zwerfstenen met poëtische teksten van o.a. Leonard Nolens, Jeroen Brouwers, Willem Vermandere die je er aantreft, zijn daar mooie voorbeelden van.

Door in (de) stilte te wandelen hoor je meer, zie je meer, voel je meer, proef je meer, rondom jezelf, maar ook in jezelf. We maken een luswandeling van ca. 14 km in relatieve stilte. Af en toe praten mag best! Even tijd maken voor jezelf in het bijzijn van anderen, niet afgeleid door gesprekken of de drukte en de verhalen in ons hoofd. Even niet denken aan beslommeringen in het leven, aan problemen, het verleden of de toekomst. Onderweg pauzeren we af en toe voor een deelmoment of voor een korte aandachtsoefening die je helpt om échte voeling te krijgen met de natuur, zo ook met je innerlijke natuur.

Heb je extra inlichtingen nodig, mail dan naar [email protected].

Praktisch

Voorzie stevig schoeisel en kies voor kleding waarmee je ook even op de grond kunt zitten. Zet bij de aanvang van de wandeling je smartphone uit. Voor één keer zijn honden niet welkom op de wandeling. Tijdens de wandeling doen we geen horecavoorziening aan. Er is wel een middagstop voorzien om je meegebrachte lunch te gebruiken. We zorgen voor soep, koffie en thee.

Heb je nog vragen, stuur dan een bericht naar [email protected].

Deelnemen

Snel inschrijven is de boodschap. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20. Deelname is gratis. Een donativo mag.

Schrijf je hieronder online in tot en met woensdag 27-4-2022.

Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en de familienaam in.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Een van de zeven 'stiltestenen' die de wandelaar op ‘Het pad der zinnen’ tegenkomt. Hier met een tekst van Vlaamse dichter Bernard Dewulf.
Vertraag, vertraag, vertraag je stap, stap trager dan je hartslag vraagt. Verlangzaam. Verlangzaam. (Leonard Nolens)
In Japan hebben ze de heilzame werking van de natuur al lang geleden ontdekt. ‘Shinrin Yoku’ ofwel ‘bosbaden’ helpt hen hun dagelijkse beslommeringen rustig te laten wegebben.

Foto’s 1 en 2 zijn van Nico Bringmans

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?