Vertelavond: de camino roept!

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
wo 23/03/2022
19:00 - 22:00

Locatie
Stadhuis Genk

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Opzet

Niet iedereen die dit van plan was, kon in de afgelopen coronajaren gehoor geven aan de caminoroep. Waar er in de eerste 2 maanden van 2021 nog geen 100 pelgrims in Santiago arriveerden staat de teller, medio september, toch op een kleine 100000!!!

Onder hen ook een aantal Limburgse pelgrims. Zij komen vanavond o.a. vertellen over wat hen ertoe beweegt om per dag 20, 30 of meer km te stappen of 60, 70, 80 of meer km te fietsen, 2 weken tot zelfs 3 maanden dag na dag in slaapzalen met weinig privacy te slapen, om dan ’s morgens soms zonder ontbijt weer op pad te gaan, niet wetende of er die avond een bed zal beschikbaar zijn en of dat noodzakelijke wasje wel of niet weer moet uitgesteld worden.

Zij komen ook vertellen wat voor hen de essentie van de camino is. En wellicht zal opnieuw blijken dat dit voor elke pelgrim anders is: even weg uit de hectiek van alledag en het hoofd leegmaken, het overwinnen van de angst voor het onbekende, het ervaren van het zo moeilijk onder woorden te brengen caminogevoel, een tijdje verwijlen zonder iets te moeten behalve lopen, eten en slapen, het dichter bij zichzelf komen of gewoon het aangaan van een sportieve uitdaging.

Als pelgrim met camino-ervaring zal dat een aangenaam feest der herkenning zijn, voor de kandidaat-pelgrim mogelijk het slopen van de laatste twijfels om de knoop door te hakken om nu of straks de tocht aan te vatten.

Behalve deze presentaties is er ook volop ruimte voor het informeel uitwisselen van ervaringen, het tonen van fotoboeken, het stellen en beantwoorden van vragen. Van harte welkom!

Heb je extra inlichtingen nodig, mail dan naar [email protected].

Deelnemen

Snel inschrijven is de boodschap. Het aantal deelnemers is i.v.m. de zaalgrootte beperkt. Deelname is gratis. Een donativo mag.

Schrijf je hieronder online in tot en met zondag 20-3-2022.

Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en de familienaam in.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Indien deze activiteit volgeboekt is, kun je je aanmelden voor de reservelijst door een e-mail te sturen naar: afdelinglimburg@compostelagenootschap.be.
Wanneer er een plaats vrijkomt, zal de organisator je meteen inschrijven en je hiervan op de hoogte brengen.

Per dag 20, 30 of meer km te stappen of 60, 70, 80 of meer km te fietsen
Het leven herleid tot extreme eenvoud: lopen, eten, slapen …. als je dat tenminste toelaat

Foto’s van Nico Bringmans

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?