Vertelavond: delen, luisteren en genieten van elkaars pelgrimservaringen

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
wo 09/11/2022
19:00 - 22:00

Locatie
Het Kliniekske

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Limburg


Opzet

We hebben eindelijk weer een min of meer ‘normaal’ pelgrimsjaar achter ons liggen. Dat weten we van de vele (Limburgse) pelgrims die dit jaar op tocht gingen. Voor velen onder hen betrof het een noodgedwongen eerder uitgestelde camino of een vervroegde tocht om zo eventueel nieuwe beperkingen voor te zijn.

Er zullen er ongetwijfeld nog meer pelgrims zijn waarvan wij (nog) niet weten dat zij dit jaar een camino stapten of fietsten. Daarom langs deze weg een oproep om ons dit via een kort bericht te laten weten aan [email protected].

Na een bijzonder geslaagde vertelavond in het coronajaar 2021 komen vanavond Limburgse pelgrims o.a. vertellen over wat hen ertoe bewoog om per dag 20, 30 of meer km te stappen of 60, 70, 80 of meer km te fietsen, 2 weken tot zelfs 3 maanden dag na dag in slaapzalen met weinig privacy te slapen, om dan ’s morgens soms zonder ontbijt weer op pad te gaan.

Zij komen ook vertellen wat voor hen de essentie van de camino is. En wellicht zal opnieuw blijken dat dit voor elke pelgrim anders is: even weg uit de hectiek van alledag en het hoofd leegmaken, het overwinnen van de angst voor het onbekende, invulling geven aan een gedane belofte, het ervaren van het zo moeilijk onder woorden te brengen caminogevoel, een tijdje verwijlen zonder iets te moeten behalve lopen/fietsen, eten en slapen, het dichter bij zichzelf komen of gewoon het aangaan van een sportieve uitdaging.

Als pelgrim met camino-ervaring zal dat wederom een aangenaam feest der herkenning zijn, voor de kandidaat-pelgrim mogelijk het slopen van de laatste twijfels om de knoop door te hakken om nu of straks de tocht aan te vatten.

Behalve deze presentaties is er ook volop ruimte voor het informeel uitwisselen van ervaringen, het tonen van fotoboeken, het stellen en beantwoorden van vragen. Van harte welkom!

Heb je extra inlichtingen nodig, mail dan naar [email protected].

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met 6-11-2022.

Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en de familienaam in.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Alleen op pad ...
... of in een groep(je)
Pelgrims onder elkaar, onderweg

Foto’s van Nico Bringmans

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?