Voorbereidingsweekend voor kandidaat-pelgrims

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
vr 20/03/2020 - zo 22/03/2020
18:00 - 15:00

Locatie
Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth

Soort activiteit

Organisator
Vlaams Compostelagenootschap


Om onze deelnemers en vrijwilligers te beschermen tegen het coronavirus en verdere verspreiding in te dijken, laten we de activiteit Voorbereidingsweekend voor kandidaat-pelgrims niet doorgaan. Deze activiteit organiseren we mogelijk opnieuw op een latere datum. Lees meer over de gevolgen van het coronavirus op Pelgrimeren en het coronavirus.

Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth

Ik ga op reis en ik neem mee …
een spiritueel weekend voor wie in 2020 op pelgrimstocht vertrekt

Misschien heb je al plannen om in 2020 naar Santiago te gaan? Of ben je al bezig met de praktische voorbereidingen? En trek je af en toe je rugzak aan om een oefenwandeling te maken?

Wellicht maakte je al kennis met onze infodagen per regio en ken je de mogelijkheid om op (bijna) elke zaterdag van het jaar het infopunt te bezoeken, waar enthousiaste vrijwilligers graag hun ervaringen delen met kandidaat-pelgrims.

Maar er is meer. Dit jaar breidt het Vlaams Compostelagenootschap voor haar leden het aanbod aan activiteiten op spiritueel vlak gevoelig uit. Voor wie zich ook spiritueel wil voorbereiden op de camino, organiseert de werkgroep Spiritualiteit voor het eerst een voorbereidingsweekend.

Wat mag je hierbij verwachten?

Tijdens dit weekend denken we samen na en spreken over de volgende vragen:

Waar raakt de camino jouw levensweg?
Welke hoop en dromen neem je mee op tocht?
Welke zorgen en vragen zal je met je meedragen?
Wie of wat zal je moeten achterlaten? Wat wil je juist loslaten?
Kortom, wie of wat roept jou om op tocht te gaan?

Praktisch

We verblijven in de Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth te Brecht. We starten op vrijdagavond om 18 uur en sluiten het weekend af op zondagmiddag om 15 uur.

Kom je met de wagen, dan is er voldoende en gratis parkeergelegenheid bij de abdij. Reis je met het openbaar vervoer, dan halen we je af aan het treinstation Noorderkempen (Brecht). Wel vooraf een seintje geven via het e-mailadres onderaan deze rubriek.

Je overnacht in een sobere eenpersoonskamer. Bij de maaltijden houdt de kok rekening met specifieke wensen of voedingsvoorschriften, bv. vegetarisch, glutenvrij … Wel vooraf melden via het e-mailadres onderaan.

We vragen elke deelnemer een bijdrage in de kosten van € 60 voor het verblijf en de maaltijden. Lakens en handdoeken dien je zelf mee te nemen. Je kunt ook lakens en handdoeken ter plekke huren. Voor de huur van lakens betaal je ter plekke € 7 en voor een set handdoeken € 3.

Ben je geïnteresseerd, hou er dan rekening mee dat de plaatsen beperkt zijn (max. 12). Schrijf dus snel in.

Heb je nog extra informatie nodig, mail dan je vragen naar [email protected].

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met zaterdag 14/03/2020.

Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het maximum is twee. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in.

Opgelet! Vergeet niet onmiddellijk, maar ten laatste tegen maandag 16/03/2020, het verschuldigde bedrag over te schrijven op bankrekeningnummer BE06 2800 5620 0322 van het Vlaams Compostelagenootschap met vermelding van ‘Voorbereidingsweekend ’, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Misschien staat jouw rugzak al klaar?
Waar raakt de camino jouw levensweg?
Welke hoop en welke dromen zitten er in jouw rugzak?

Foto 1 van de Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth
Foto 2-3-4 van Lieve Gommers

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?