Wandelen op de ‘Vree Wijze Pelgrimsweg rond Gent’

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 07/10/2023
10:00 - 16:30

Locatie
St-Jacobskerk

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Gent


Opzet

Op zaterdag 7 oktober 2023 organiseert afdeling Gent haar jaarlijkse wandeling. Dit jaar geen  etappe op de Via Scaldea, maar een eerste stukje van een gloednieuwe, inspirerende en hedendaagse pelgrimsweg rond Gent. Het idee van deze ‘Vree Wijze pelgrimsweg rond Gent’ (VWG) ontstond in volle coronatijd. Jules Van Wambeke ging op zoek naar inspirerende wegen in de volle natuur rond Gent. De uiteindelijke route werd op punt gesteld in samenwerking met Claudine Lybaert en omvat een lus van 200 km met mooie plekjes die uitnodigen om even stil te staan. Voordeel van de route: ze kruist regelmatig een busroute van en naar het stadscentrum van Gent.

Parcours

Verzamelplaats is de Sint-Jacobskerk van Gent waar we na een korte ceremonie (poëtische opening van de VWG) richting Baudelohof, Patershol, St.-Antoniushof en Prinsenhof stappen. Picknicken doen we rond 13u in een zaaltje van de Protestantse Rabotkerk. In de namiddag passeren we het Rabotpark en Bloemekenspark. Na het bezoek van de Westerbegraafplaats worden de deelnemers (naar goede Gentse gewoonte) vergast op een ‘natje en een droogje’. We eindigen in het prachtige Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen. Op de inspiratieplekken onderweg wordt een korte duiding gegeven door vrijwilliger Pratershol, architect/erfgoedbeheerder stad Gent, dominee, natuureducatief medewerker, historicus, …

Praktisch

Afstand: 14 km

Gent Sint-Jacobskerk (Bij Sint Jacob) Vanuit het Sint-Pietersstation kan je tram 1 nemen (voor ingang station) en afstappen aan halte Korenmarkt (daarna nog een 10 min te voet) of 15 min stappen vanuit Gent-Dampoort. Op het einde (Bourgoyen) nemen we de bus terug naar centrum Gent of richting stations.

Wie met de wagen komt: er is voldoende parkeergelegenheid in de parking
Vrijdagmarkt (dichtbij Sint-Jacobskerk). Je kan ook met de wagen naar de ruime en gratis P+R parking van de Bourgoyen-Ossemeersen rijden (Driepikkelstraat 30) en vandaar bus 3 nemen naar St-Jacobs. Zo kan je na de wandeling dadelijk naar huis rijden.

Meenemen: Aangepaste kleding en schoeisel, water.

Heb je extra inlichtingen nodig, mail dan naar [email protected]

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met dinsdag 03.10.23. De deelname aan de wandeling kost € 7. Betalen doe je ter plaatse (liefst met gepast geld).

Er is gratis soep bij de lunch en er zijn diverse verrassingen onderweg voorzien. Je moet wel zelf je lunchpakket (en drinken) meebrengen.

Iedereen (ook niet-leden) is verzekerd via Bloso.

Kies hieronder bij ‘Aantal Deelnemers’ eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Zicht op de St-Vincentiuskapel met de Brug der Keizerlijke Geneugten
Zicht op de St-Vincentiuskapel met de Brug der Keizerlijke Geneugten
Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen

Foto 2 – © Demeester, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


Deelnameopties

Kies je optie(s) en bij de gekozen optie(s) het aantal deelnemers Prijs Aantal deelnemers
Verkenning ‘Vree Wijze pelgrimsweg rond Gent’ (VWG) € 7,00

Persoonsgegevens deelnemer

Contactinformatie

Contactpersoon (wie de inschrijving hierboven invulde)

Payment and Confirmation

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?