Wandeldriedaagse in Heer-sur-Meuse, geënt op de Via Monastica

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
vr 21/06/2019 - zo 23/06/2019
13:30 - 16:00

Locatie
Domaine de Massembre

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Antwerpen


Opgelet! Deze activiteit is spijtig genoeg afgelast. De leden die inschreven voor deze activiteit krijgen hun bijdrage binnenkort teruggestort op hun rekening.

Opzet

De Via Monastica loopt langs de norbertijnenabdijen van Postel, Tongerlo, Averbode en Leffe (Dinant) naar Rocroi in Noord-Frankrijk. Net voor Givet steek je in Heer-sur-Meuse de grens over.

Afdeling Antwerpen organiseert opnieuw een wandelweekend in en rond Heer-sur-Meuse. De foto’s bij deze aankondiging zijn vorig jaar gemaakt tijdens een gelijkaardig weekend in Heer-sur-Meuse.

Het weekend biedt tal van mogelijkheden om pelgrimservaringen uit te wisselen. Misschien organiseren we nog een korte voordracht over een camino of een avond rond het kampvuur.

Programma

Minstens vier wandelingen staan gepland, deels geënt op de Via Monastica. Je neemt vrij deel aan alle of aan sommige wandelingen. Met de wagen maken we korte verplaatsingen naar het vertrekpunt van de tochten. De eerste wandeling start op vrijdagnamiddag om 13.30 uur.
Over het precieze programma volgt hier later meer.

Praktisch

We logeren in het Domaine de Massembre. Dat kan in comfortkamers met douche en toilet op de kamer of in budgetkamers voor acht personen met stapelbedden, sanitair op de gang, te vergelijken met een albergue-kamer. Bedlinnen moet je niet meebrengen, handdoeken wel. Voorzie ook een zak- of koplamp, een dagrugzakje en zeker een drinkbus.

Wij maken de kamerindeling. Als je met iemand de kamer wil delen, laat je ons dat weten. Je kan eventueel ook met drie in een comfortkamer logeren.

Omdat de bestemming niet naast de deur ligt, rijden we zoveel mogelijk samen. Onder elkaar spreek je af wat de ene aan de andere betaalt. Met trein en bus komen kan eventueel ook. Je wordt dan, na een telefoontje, afgehaald aan de bushalte.

Iedereen is welkom, maar enkel leden van het Vlaams Compostelagenootschap zijn verzekerd.

Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in vóór 15/06/2019. Kies eerst bij een van de drie verblijfsopties het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.
Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet het totaalbedrag over te schrijven op bankrekeningnummer BE73 0017 0228 8160 van het Vlaams Compostelagenootschap, afdeling Antwerpen. met vermelding “Heer-sur-Meuse”, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je betaling zijn de inschrijvingen definitief.

Eens ingeschreven stuur je een e-mail naar [email protected] met de boodschap ‘wij zijn ingeschreven voor de wandeldriedaagse in Heer-sur-Meuse en zouden graag met iemand meerijden’ of ‘wij zijn ingeschreven voor de wandeldriedaagse in Heer-sur-Meuse en kunnen nog x personen meenemen’. Wij proberen dan chauffeurs en passagiers met elkaar in contact te brengen.

Opgelet! Na 20 mei annuleren, met terugbetaling van het gestorte bedrag, is alleen mogelijk om gezondheidsredenen, met doktersbriefje.

De Maas tussen Dinant en Hastière. De Via Monastica loopt over de linkeroever.
Door akkers en weilanden in de omgeving van Falmignoul.
Op stap in de Hermetonvallei. Even een kleine hindernis overwinnen.
Napraten in het Domaine de Massembre.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?