Wandeling door de Galgebossen vanuit Poperinge

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
zo 24/05/2020
10:00 - 17:30

Locatie
Station Poperinge

Categorieën

Organisatie
Afdeling Zuidwest


Om onze deelnemers te beschermen tegen het coronavirus en verdere verspreiding in te dijken, laten we de staptocht Wandeling door de Galgebossen vanuit Poperinge niet doorgaan. Deze activiteit organiseren we mogelijk op een latere datum opnieuw. Lees meer over de gevolgen van het coronavirus op Pelgrimeren en het coronavirus.

Opzet

Via de knooppunten van het wandelnetwerk Hoppeland stappen we door een mooie mix van stille landwegen en onverharde paden. De tocht brengt ons eerst naar de Galgebossen, jarenlang het privébezit van de Graven van Vlamertinge. Nu is het eigendom van het Agentschap Natuur en Bos en voor iedereen toegankelijk.

Na ongeveer twee uur wandelen komen wij aan bij de eeuwenoude herberg ‘De Vuile Seule’ (seule betekent emmer in het plaatselijk dialect). Daar genieten we van kip aan het spit. Na de lunch trekken we verder, aanvankelijk nog door het bos maar al vlug bereiken we via landelijke wegen de Poperingevaart. In feite niet meer dan een flinke beek. We wandelen afwisselend langs beide oevers tot in de Hoppestad. Daar kunnen we echt niet om het Burggraaf Frimoutpark heen. Dirk Frimout, onze allereerste astronaut, opende zelf in 2002 het enige park in het centrum van de stad. We verlaten het park bij het monument voor de – letterlijk – gevallen soldaat. Even later maken we het op de binnenplaats van het stadhuis even stil bij de executiepaal, waar tijdens de Eerste Wereldoorlog minstens vier Engelse soldaten werden gefusilleerd. We eindigen onze tocht in een voor de Britse soldaten indertijd veel aangenamer plaats: Talbot House. Deze grote burgerwoning van de rijke familie Coevoet werd omgetoverd tot een ‘Every Man’s Club’ waar alle soldaten, zonder onderscheid van rang of stand welkom waren.

Praktisch

De wandelafstand bedraagt ongeveer 18 km.

We starten aan het station van Poperinge na de aankomst van de trein uit Kortrijk, voorzien om 9.52 uur. De startplaats bereik je het makkelijkst met de trein, maar in de omgeving van het station is voldoende parkeermogelijkheid.

Na de wandeling bezoeken we tussen 16 en 17.30 uur het museum Talbot House.

Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met zondag 17.05.2020. Kies eerst per deelactiviteit het aantal personen die je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en de familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet ten laatste op maandag 18.05.2020 het totaalbedrag over te schrijven op bankrekeningnummer BE80 0017 0228 9877 van het Vlaams Compostelagenootschap, afdeling Zuidwest met vermelding van ‘Wandeling Poperinge’, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

De Poperingevaart kronkelt door het landschap
De Galgebossen

Foto 1 van Koen Himpe [CC BY]
Foto 2 van Koen Werniers © www.photo-memories.be

Inschrijvingen

De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?