Wandeling door de Galgebossen vanuit Poperinge

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
zo 28/11/2021
10:00 - 16:00

Locatie
Station Poperinge

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Zuidwest


Opzet

Via de knooppunten van het wandelnetwerk Hoppeland stappen we door een mooie mix van stille landwegen en onverharde paden. De tocht brengt ons eerst naar de Galgebossen, jarenlang het privébezit van de Graven van Vlamertinge. Nu is het eigendom van het Agentschap Natuur en Bos en voor iedereen toegankelijk. Onderweg houden we halt in de artisanale brouwerij De Plukker waar ons bij wijze van aperitief een korte uiteenzetting plus een proevertje aangeboden wordt.

Na ongeveer twee uur wandelen komen wij aan bij de eeuwenoude herberg ‘De Vuile Seule’. Seule betekent emmer in het plaatselijk dialect. Daar genieten we van kip aan het spit of een vegetarische burger. Na het middagmaal trekken we verder, aanvankelijk nog door het bos maar al vlug bereiken we via landelijke wegen de Poperingevaart. In feite niet meer dan een flinke beek. We wandelen afwisselend langs beide oevers tot in de Hoppestad. Daar kunnen we echt niet om het Burggraaf Frimoutpark heen. Dirk Frimout, onze allereerste astronaut, opende zelf in 2002 het enige park in het centrum van de stad. We verlaten het park bij het monument voor de – letterlijk – gevallen soldaat. Even later maken we het op de binnenplaats van het stadhuis even stil bij de executiepaal, waar tijdens de Eerste Wereldoorlog minstens vier Engelse soldaten werden gefusilleerd. We bevinden ons nu op de markt van Poperinge waar onze wandeling eindigt. De vele horecazaken zullen ongetwijfeld enkelen onder ons kunnen verleiden. Voor alle anderen is het nu nog maar een korte wandeling terug naar het station (ongeveer 350 m).

Praktisch

De wandelafstand bedraagt ongeveer 18 km. We starten aan het station van Poperinge. Met de trein is dus het makkelijkst, maar in de omgeving van het station is voldoende parkeermogelijkheid.

Treinen naar Poperinge (aankomst om 9.52 u):

  • Vanuit Antwerpen om 7.37 u, vanuit Gent om 8.36 u en vanuit Kortrijk om 9.10 u.
  • Vanuit Oudenaarde om 8.38 u, vanuit Brugge om 8.05 u. Met een overstap in Kortrijk.

Treinen vanuit Poperinge: elk uur om u+07’. De laatste trein naar Antwerpen vertrekt om 22.07 u.

Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met zondag 21.11.2020.
Kies, naargelang je de wensen voor het middagmaal, het aantal personen die je ervoor wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en de familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet ten laatste op maandag 22.11.2020 het totaalbedrag over te schrijven op bankrekeningnummer BE80 0017 0228 9877 van het Vlaams Compostelagenootschap, afdeling Zuidwest met vermelding van ‘Wandeling Poperinge’, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

De Poperingevaart kronkelt door het landschap
De Galgebossen

Foto 1 van Koen Himpe [CC BY]
Foto 2 van Koen Werniers © www.photo-memories.be

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?