Winterwandeling, avondmaal en muzikale Ware Jacob

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 15/12/2018
08:30 - 21:30

Locatie
Sint-Janscollege

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Leuven


Wandeling

Een traditie bij afdeling Leuven: een dagprogramma met een stevige wandeling, een lekker avondmaal gevolgd door een gezellige afsluiter.

Dit jaar wandelt Leuven in Haspengouw. We vertrekken en eindigen in het Sint-Janscollege in Meldert-Hoegaarden, een van de mooiste voorbeelden van neogotische kasteelarchitectuur uit de 19de eeuw in Vlaanderen. Het kasteel met zijn bijgebouwen is omringd door een uitgestrekt parkbos van 40 ha.

De wandeling van 18,5 km gaat langs holle wegen, groene valleien en schitterende vergezichten. We stappen een stukje over de Via Monastica, ontmoeten op onze weg o.a. een actieve watermolen, verschillende kapelletjes, de geosite en een recent kunstwerk over de fruitteelt.

In het Mariadal Instituut, een voormalig Bogaardenklooster, eten we de meegebrachte picknick, koffie en thee zijn voorzien. We worden er in de barokke Sint-Rochuskapel rondgeleid door zuster Eliane. In de kloostergangen loopt een expo over de ‘pelgrimswegen’, aquarellen van Troet Demey.

Programma

08.30 u – Ontvangst in Sint-Janscollege, Waversesteenweg 1 in Hoegaarden-Meldert (zie kaart).

09.30 u – Stipt vertrek van de wandeling. Terug rond 16 uur. Picknick meebrengen. Voor vermoeide stappers is er een ophaaldienst.

16.00 u – Stap je niet mee, dan ben je welkom vanaf 16 uur.
Na de tocht krijg je een voorproefje van de vierdaagse wandeltocht ‘Land van Herve’ (30/4 – 4/5/2019) en kan er al ingeschreven worden.

17.30 u – Avondeten om in de Ridderzaal.
Op het menu: soep, vol-au-vent met puree en slaatje, als dessert kaastaart van over de taalgrens (specialiteit uit Jodoigne). Voor de vegetariërs is er vegetarische vol-au-vent.

19.00 u – Muzikale “Ware Jacob” met meezingers, begeleid op accordeon en gitaar.

Deelnemen

Schrijf je online in vóór 10 december. Kies hieronder een van de vijf formules. Kies bij de gekozen formule het aantal personen die je inschrijft. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul de gegevens aan. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.
Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Schrijf daarna het juiste bedrag (met vermelding van naam, lidnummer of e-mailadres) vóór 5/12/2018 over op rekeningnummer BE93 0017 0228 8867 van het Compostelagenootschap, afdeling Leuven. Je inschrijving wordt pas bevestigd na ontvangst van de betaling.

Zicht op Hoegaarden
Mariadal
Sint-Rochuskapel

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?