Winterwandeling van Sluis naar Brugge langs de Via Brugensis

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 08/02/2020
09:15 - 17:15

Locatie
Station Brugge (achterzijde, kant St.-Michiels)

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Brugge-Kust


Zicht op Sluis waar de wandeling start
Wegwijzer aan de Sint-Jakobskerk van Hoeke

Opzet

Februari, een koude winterdag, gezond om te stappen …

We verzamelen om 9.15 u. aan de achterzijde van het station van Brugge (kant St.-Michiels, Koning Albert-I-laan). Stipt om 9.30 u. vertrekken we met autobus naar Sluis.

Over de Via Brugensis – een middeleeuwse pelgrimsroute – stappen we over 22,5 km terug naar Brugge: langs de Damse Vaart, een verbreding van het Zwin en de Polders. Voorbij het St.-Jacobskerkje van Hoeke brengt de Krinkeldijk ons naar Oostkerke. In de Beuterblomme houden wij een middagpauze met warme erwtensoep en meegebrachte picknick.

We steken de Stinker en de Blinker over aan de Siphon en langs het Verbrand Fort en de Romboutswerve bereiken we Damme. Hier volgen we de Polderstraat tot aan de Dampoort in Brugge. Wie te moe is, kan hier de lijnbus nemen naar het station.

We volgen verder de historische weg de Reie dwars door de oude stad en komen aan in de De Halve Maan, een oude stadsbrouwerij op het Walplein. Daar wacht ons een winters avondmaal, een beetje uitrusten en een gezellige babbel. Het lichaamsvocht kun je op peil brengen met een ter plekke gebrouwen Brugse Zot. Het Walplein ligt op wandelafstand van het station.

Als het stevig wintert, kan de Damse Vaart dichtgevroren zijn. Breng dan je schaatsen mee! We verwittigen tijdig!

Niet-leden zijn eveneens welkom, maar enkel leden en hun gezinsleden genieten van onze verzekering bij mogelijke ongevallen.

Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel naar 050 34 17 29 (na 18 u).

De Bruggelingen heten jullie welkom!

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot 01.02.2020. Kies eerst het aantal personen dat je wil inschrijven voor wandeling. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in.

Wens je ook een avondmaal, kies dan bij de gewenste maaltijd het aantal personen die je ervoor wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer de voornaam en de familienaam in.

Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet het totaalbedrag vóór 02.02.2020 over te schrijven op bankrekeningnummer BE62 0017 0228 8261 van de afdeling Brugge met vermelding van “Winterwandeling”, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je betaling is de inschrijving definitief.

Zicht op de polders
Sint-Jakobskerk van Hoeke

Foto’s van Theophiel Goossens

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?