Je smartphone gebruiken als gps

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 25/04/2020
13:30 - 16:30

Locatie
Diocesaan Pastoraal Centrum

Soort activiteit

Organisator
Vlaams Compostelagenootschap


Om onze deelnemers te beschermen tegen het coronavirus en verdere verspreiding in te dijken, laten we de workshop Je smartphone gebruiken als gps niet doorgaan. Deze workshop organiseren we op een latere datum opnieuw. Lees meer over de gevolgen van het coronavirus op Pelgrimeren en het coronavirus.

Opzet

Wie ‘camino’ zegt, denkt aan gele pijlen die je de weg wijzen. Op sommige routes echter laat de bewegwijzering het wel eens afweten of wil je bewust een alternatieve route nemen. In deze workshop leer je hoe je smartphone om te toveren in een navigatietoestel door gebruik te maken van een gpx-track. Om nooit meer de weg kwijt te raken! Je vindt de downloadbare gpx-tracks op elke steekkaart van de pelgrimswegen op onze website.

Wat mag je zoal verwachten tijdens deze workshop?

  • Aangeven wat onze website als navigatietools biedt, o.a. de steekkaarten met de downloadbare tracks.
  • Overzicht van de beschikbare navigatie-apps.
  • Stap-voor-stap installeren en gebruiken van de OsmAnd-navigatieapp, prima te gebruiken met de downloadbare tracks beschikbaar op onze website.
  • De voor- en nadelen van navigeren met de smartphone en het verschil met een gps-toestel.
  • Praktische toepassing op het terrein. We navigeren met onze smartphone langs een klein stukje van de Via Brabantica die aan de voordeur van de leslocatie passeert.

Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Je smartphone omtoveren in een gps

Deelnemen

Snel inschrijven is de boodschap. Het aantal deelnemers is beperkt tot dertig! Deelname is gratis. Je smartphone zeker meebrengen!

Schrijf je hieronder online in tot en met donderdag 23.04.2020. Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Bereikbaarheid

De workshop gaat door in de Cardijnzaal van het Diocesaan Pastoraal Centrum, in het centrum van Mechelen.

Handigst blijft de trein naar Mechelen-Nekkerspoel (daarna 10 min. stappen) of naar Mechelen-Centraal (dan 20 min. stappen).

Parkeren kun je bij het station Nekkerspoel (gratis), of betalend in de parkings van de Veemarkt, Grote Markt of Kathedraal.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?