Pelgrimsherberg in het St.-Julianusgasthuis

Tijdens je tocht langs de Via Brabantica of het Jakobskerkenpad kun je overnachten in de pelgrimsherberg van Antwerpen. De pelgrimsherberg bevindt zich in een prachtig historisch kader van het St.-Julianusgasthuis. Op de gelijkvloerse verdieping van dit gasthuis huist de vereniging die de jaarlijkse “Pelgrimstafel” op Witte Donderdag organiseert. Als Compostelagenootschap ondersteunen wij deze eeuwenoude traditie. De ‘Pelgrimstafel’ maakt sinds juli 2021 deel uit van de “Inventaris Vlaanderen van het immaterieel cultureel erfgoed”.

De herberg is een ideale rustplaats op weg naar Santiago de Compostela of een ander pelgrimsoord. Pelgrims kunnen er één nacht verblijven mits voorlegging van een stempelboekje afgeleverd door een erkend Jakobsgenootschap.

De sleutel van de pelgrimsherberg kan tot 18 u. afgehaald worden bij de Toeristische Dienst in Het Steen, Steenplein 1, Antwerpen. Die brengt je in contact met de hospitalero, die je later op de dag wegwijs zal maken. Je krijgt er als pelgrim ook een routeplannetje naar de pelgrimsherberg. Je kan ook vanaf de Sint-Jakobskerk het schelpentraject volgen tot aan de pelgrimsherberg.

Praktische info

Adres: Sint-Jansvliet 25, 2000 Antwerpen

Aantal slaapplaatsen: 2 stapelbedden voor 4 personen; 2 extra veldbedjes mogelijk

Prijs: € 8 per persoon per nacht

Open: heel het jaar open; de herberg ten laatste om 10 uur verlaten

Faciliteiten: douche met warm water, lavabo, toilet; droogtrommel en waslijnen; keuken met koelkast, microgolfoven, keukengerei, koffiezetmachine, waterkoker; eetruimte; geen kookvoorzieningen wegens voldoende eetgelegenheden in directe omgeving; contactdozen om smartphone of gsm op te laden; EHBO; gesloten fietsenstalling in de gang

Pelgrimsstempelboekje: noodzakelijk; geen reservering mogelijk

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?