Pelgrimsherberg in het St.-Julianusgasthuis

Tijdens je tocht langs de Via Brabantica of het Jakobskerkenpad kun je overnachten in de pelgrimsherberg van Antwerpen. De pelgrimsherberg bevindt zich in een prachtig historisch kader van het St.-Julianusgasthuis. Het is een ideale rustplaats op weg naar Santiago de Compostela of een ander pelgrimsoord. Pelgrims  kunnen er één nacht verblijven mits voorlegging van een stempelboekje of geloofsbrief afgeleverd door een erkend Jakobsgenootschap.

De sleutel van de pelgrimsherberg kan tot 17 u. afgehaald worden bij “Antwerpen, Toerisme en Congres”, Grote markt 13, Antwerpen. Die brengt je in contact met de hospitalero, die je later op de dag wegwijs zal maken. Je krijgt er als pelgrim ook een routeplannetje naar de pelgrimsherberg. Je kan ook vanaf de Sint-Jakobskerk het schelpentraject volgen tot aan de pelgrimsherberg.

Vanaf maandag 15 juni verwelkomt onze herberg in het Sint-Julianusgasthuis weer pelgrims. Wij houden ons strikt aan de voorschriften om de veiligheid van de pelgrims en onze vrijwilligers te waarborgen. Lees meer ook Pelgrimeren in coronatijden.

Pelgrimsherberg Antwerpen Pelgrimsherberg Antwerpen Pelgrimsherberg Antwerpen Pelgrimsherberg Antwerpen Los Arcos - Pilgerherberge Isaac Santiago - Zeltler willkommen – Raum für 4 Zelten Pelgrimsherberg Antwerpen Los Arcos - Pilgerherberge Isaac Santiago - Koreanisches Abendessen

Praktische info

Adres: Sint-Jansvliet 25, 2000 Antwerpen

Aantal slaapplaatsen: 2 stapelbedden voor 4 personen; 2 extra veldbedjes mogelijk

Prijs: € 7 per persoon per nacht

Open: heel het jaar open; de herberg ten laatste om 10 uur verlaten

Faciliteiten: douche met warm water, lavabo, toilet; droogtrommel en waslijnen; keuken met koelkast, microgolfoven, keukengerei, koffiezetmachine, waterkoker; eetruimte; geen kookvoorzieningen wegens voldoende eetgelegenheden in directe omgeving; contactdozen om smartphone of gsm op te laden; EHBO; gesloten fietsenstalling in de gang

Pelgrimsstempelboekje: noodzakelijk; geen reservering mogelijk

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?