De Pelgrim

De Pelgrim nr. 138

De Pelgrim is het tijdschrift van het Vlaams Compostelagenootschap. Het verschijnt viermaal per jaar en richt zich tot een breed publiek. Santiagogangers brengen er verslag uit over hun belevenissen. Je vindt er achtergrondinformatie over routes en halteplaatsen. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de geschiedenis van de pelgrimage naar Santiago en de verwijzingen ernaar in literatuur en kunst. Tot slot wordt ook de actualiteit van het pelgrimeren met een kritisch oog gevolgd. Alle nummers van de Pelgrim zijn gedigitaliseerd en kun je online te bekijken. Voorbehouden voor ingelogde leden.

Een artikel terugvinden in De Pelgrim?

Nummers van De Pelgrim doorbladeren?

Jouw plek op de camino in De Pelgrim

In 2020 is ons Vlaams Compostelagenootschap 35 jaar oud (of jong). Om dat passend te vieren wil de redactie van De Pelgrim een speciaal nummer uitgeven rond het thema “Mijn plek op de camino”. Voor die feestelijke Pelgrim is jouw hulp nodig.

Elke pelgrim die onlangs of langer geleden op tocht geweest is, heeft zeker een plek in zijn of haar geheugen gegrift staan. Misschien is dat een plek waar je iemand ontmoet hebt, een plek waar je ontroerd werd, een plek met een geweldige zonsopgang, een plek waar je voluit gelachen hebt, een plek die je hart deed zingen, een plek … Jouw plek op de camino mag een plaats krijgen in ons tijdschrift.

Schrijf een kort artikel (max. 200 – 300 woorden) over jouw bijzondere plekje, voeg er als het enigszins kan een foto aan toe. In je artikel zeg je waar je plek ligt en vertel je waarom die je zo getroffen heeft.

Vier je mee? Loop of fiets dan in gedachten nog eens langs je weg naar Compostela en kruip in je pen. De andere pelgrims zullen dankbaar zijn dat ze even mochten meegenieten op jouw speciale stukje camino.

Nog even in het kort:
Onderwerp: Mijn plek op de camino
Deadline: 30 maart 2020

Zin om je bijzondere plekje te delen met andere pelgrims?

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?