Camino van Ename

Wanneer

za 07/09/2024 - zo 08/09/2024    
08:00 - 11:30

Event Type

Opzet

Tijdens de 36e editie van de Open Monumentendag stellen meer dan 800 monumenten hun deuren open voor een bezoek. Het thema van dit jaar is ‘En Route’, en dat klinkt als muziek in de oren van pelgrims want als men pelgrimeert is men “en route”. Een volledig overzicht van alle activiteiten i.v.m. pelgrimeren n.a.v de Open Monumentendag vind je hier.

Ga mee ‘En Route’ naar Santiago: leg de ‘Camino van Ename’ af en laat je onderweg verrassen door Enaamse pelgrims en hun verhalen over Los Arcos, de Botafumeiro, Cruz del Hierro, de legende van de haan en de wijnfontein. Kom naar Ename 1050 café op Enameplein.

Kies zelf waar je van start gaat en welke locaties je bezoekt. De locaties bevinden zich rond het Enameplein en in het Erfgoedcentrum. Je ontvangt een stempel- en routeboekje met een plannetje en routebeschrijving die je verder op weg helpen.

Praktisch

Voor alle praktische details kan je terecht bij Camino de Ename met gids.

Wie na dit ‘proevertje’ meer wil te weten komen over de pelgrimswegen naar Santiago de Compostela kan hier ‘Pelgrimswegen door België’ alle informatie vinden.

Heb je extra inlichtingen nodig, mail dan naar afdelingzuidwest@compostelagenootschap.be

Deelnemen

Schrijf je in via deze link Camino de Ename, de Via Scaldea door ons dorp.

Log in with your credentials

Forgot your details?