Vier dagen stappen langs de Via Brugensis

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 01/07/2023 - di 04/07/2023
00:00

Locatie
Start op de Groote Markt van Sluis

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Brugge-Kust


Opzet

Van 1 tot en met 4 juli 2023 stappen we de eerste vier etappes van de vernieuwde Via Brugensis door West-Vlaanderen, mét rugzak. Eventueel als voorproefje op een andere pelgrimstocht. De volledige Via Brugensis loopt van Sluis tot in Arras in Frankrijk.

We maken handig gebruik van de nagelnieuwe pelgrimsgids van de Via Brugensis – Via Yprensis, gepubliceerd door de werkgroep Pelgrimspaden en Onderdak van ons Genootschap.

Enkel leden van het Vlaams Compostelagenootschap – en hun gezinsleden – kunnen deelnemen aan de volledige vierdaagse tocht. Iedereen stapt op eigen tempo. De organisatie zorgt voor een logiesplaats – tweemaal een veldbed in een sportzaal en eenmaal een bed -, douchemogelijkheid, maaltijden – ontbijt, picknick en avondmaal – én je krijgt de splinternieuwe gids van de Via Brugensis – Via Yprensis. Enkel je persoonlijke consumpties zijn niet inbegrepen.

Zowel leden als niet-leden kunnen als dagstapper ook een of enkele etappes meestappen. Je krijgt enkel een document met het traject, waaraan je deelneemt. Dus geen logies, maaltijden of stapgids … Je dient dus zelf voor je bevoorrading te zorgen.

Het traject praktisch

Dag 1 – zaterdag 1 juli: Sluis – Brugge (22,5 km)

De verplaatsing naar de start in Sluis onderneem je zelf, bv. met de trein tot Brugge of Knokke en dan met de bus naar Sluis. In Brugge vertrekt de lijnbus om 8.48 u. Je start in Sluis om 10 u. na een kort infomoment. Je overnacht in een sportzaal van de Middenschool Brugge-Centrum. Om 19 u. zorgen we voor een heerlijke pelgrimsmaaltijd.

Dag 2 – zondag 2 juli: Brugge – Torhout (26,5 km)

Je verlaat Brugge voor een mooie staptocht naar Torhout. Daar ben je te gast in zaal De Mast in het stadscentrum. Om 19 u. gebruiken we samen een fijn verzorgd avondmaal.

Dag 3 – maandag 3 juli: Torhout – Roeselare (21,2 km)

Na Torhout doe je de Sint-Jakobskerken van Lichtervelde en Gits aan. Vandaar wandel je tot in Roeselare. Daar overnacht je in het Internaat Noord en slaap je in een bed.  En vanzelfsprekend krijg je opnieuw een smakelijk avondmaal.

Dag 4 – dinsdag 4 juli: Roeselare – Menen (21,8 km)

Langs alweer een mooi uitwerkte route stap je tot in Menen, het eindpunt. We voorzien nog een gezamenlijk moment om onze vierdaagse tocht af te sluiten. De terugkeer vanuit Menen kan makkelijk met de trein.

Na de goedkeuring van je inschrijving krijg je nog meer gedetailleerde informatie.

Heb je nog vragen, stuur dan een bericht naar [email protected].

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met woensdag 31.5.2023.

Het maximaal aantal van 55 deelnemers voor de volledige vierdaagse tocht (all-in) is intussen bereikt. Daarom zijn de inschrijvingen hiervoor afgesloten en is die deelnameoptie hieronder niet meer zichtbaar. Het is echter nog steeds mogelijk om in te schrijven als dagstapper.

Niet-leden, maar ook leden, kunnen zich als dagstapper inschrijven. Je betaalt dan  € 5 per stapdag. Het aantal deelnemers is beperkt tot 50 per stapdag.

Belangrijk! Als lid van ons Genootschap ben je verzekerd voor lichamelijk letsel bij een eventueel ongeval. Niet-leden stappen mee op eigen risico.

Kies hieronder bij de juiste optie het aantal personen dat je ervoor wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad. Heb je alsnog problemen bij het inschrijven, stuur dan een e-mail naar [email protected] van afdeling Brugge-Kust.

Opgelet! Vergeet niet ten laatste tegen woensdag 31.5.2023 het totaalbedrag over te schrijven op bankrekeningnummer BE62 0017 0228 8261 van het Vlaams Compostelagenootschap, afdeling Brugge-Kust met vermelding van “Staptocht Via Brugensis”, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

Het voetveertje heeft de voor een Compostelapelgrim zeer sympathieke naam Kobus. – ©Westtoer
Langs de reien voert de tocht je door de historische binnenstad van Brugge. (foto door Hugo Frederix)
De prachtige muurschilderingen in de Sint-Benedictuskapel van Zevenkerken.
We laten je genieten van een onontdekte groene parel. – © Westtoer

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?