Dag van de pelgrim – Pelgrimszegen

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 23/03/2019
09:30 - 16:00

Locatie
Salons Van Dijck

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Mechelen, Vlaams Compostelagenootschap, Werkgroep Spiritualiteit


Opzet

Traditiegetrouw organiseert het Compostelagenootschap jaarlijks een dag van de pelgrim met pelgrimszegen. Naast alle pelgrims die in 2019 op pelgrimstocht naar Santiago de Compostela willen gaan, nodigen we ook van harte hun familie, de thuisblijver(s), vrienden en sympathisanten uit.

Programma

09.30 u. – Onthaal, registratie en koffie in de Salons Van Dijck. Pelgrims die het wensen, kunnen dan een eerste stempel ontvangen voor hun stempelboekje.
10.30 u. – Pelgrimszegen in de Sint-Romboutskathedraal op tien minuten wandelafstand van de Salons Van Dijck. Vanaf 10.10 uur ben je al welkom. Onze werkgroep Spiritualiteit en ons pelgrimskoor Adalard van Aubrac verzorgen de pelgrimszegen.
12.30 u. – Broodjesbuffet in de Salons Van Dijck. Drank inbegrepen. Opnieuw de mogelijkheid een stempel te krijgen in het stempelboekje.
14.00 u. – Lezing over de Huiskamer der Lage Landen door Monique Walrave en Peter Hesseling, respectievelijk bestuurder en voorzitter Nederlands Genootschap. Tot slot Café De Ware Jakob.
16.00 u. – Afronding.

Iedereen is welkom in de kathedraal. Het onthaal, de registratie en de koffie in de Salons Van Dijck, het ontvangen van de pelgrimszegen, het broodjesbuffet en het namiddagprogramma zijn voorbehouden voor leden en hun gezinsleden. Maar, met of zonder de maaltijd, de inschrijving is noodzakelijk. We willen immers zorgen voor voldoende tekstboekjes en jakobsschelpen.

Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Deelnemen

Schrijf je online in vóór 15 maart. Kies hieronder per deelactiviteit eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de naam, voornaam en geboortedatum in. Druk op de verzendknop onderaan. Klaar.
Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Opgelet! Vergeet niet, wanneer je inschrijft voor het broodjesbuffet, het totaalbedrag ten laatste tegen 16 maart 2019 over te schrijven op bankrekeningnummer BE06 2800 5620 0322 (BIC: GBABEBB) van het Vlaams Compostelagenootschap, Varkensstraat 6, 2800 Mechelen met vermelding van “Dag van de pelgrim”, je naam, voornaam en geboortedatum. Pas na ontvangst van je betaling zijn de inschrijvingen definitief.

Betekenis van de pelgrimszegen

De pelgrimszegen is een verbindend ritueel waarbij we met een handoplegging de diepe wens uitspreken dat de pelgrim én zijn tocht gezegend zouden zijn. We wensen de pelgrim al het goede toe. We vragen dat hij of zij dit goede mag zien en ervaren en er kracht uit halen in voor- en tegenspoed.
Lees meer in deze inspirerende tekst.

Bereikbaarheid

Alle activiteiten vinden plaats in het centrum van Mechelen, op wandelafstand.

Handigst blijft de trein naar Mechelen-Nekkerspoel (10 min.) of naar Mechelen-Centraal (20 min.).
Parkeren kun je bij het station Nekkerspoel (gratis), of betalend in de parkings van de Veemarkt, Grote Markt of kathedraal.

Op ons secretariaat in de Frederik de Merodestraat 18, schuin tegenover de Salons Van Dijck, kun je aankloppen voor alle praktische informatie voor je tocht. Ook de pelgrimswinkel is dan open.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?