Kaas- en wijnavond met de film ‘Via Rocamadour’ van Gunnar Walgraeve

Kaart wordt geladen...

Datum/Uur
za 29/02/2020
18:00 - 22:00

Locatie
Dienstencentrum De Garve

Soort activiteit

Organisator
Afdeling Brugge-Kust


Opzet

Tijdens onze gezellige kaas- en wijnavond kan je genieten van de hoogtepunten uit de twee uur durende film, die Gunnar Walgraeve maakte over zijn pelgrimstocht langs La Voie de Rocamadour. Een mix van beelden, leuke gesprekjes onderweg en erop afgestemde muziek. Bekijk de trailer hieronder.

La Voie de Rocamadour is een variant op de Via Lemovicensis tussen Vézelay en Saint-Jean-Pied-de-Port. In het plaatsje Châtelus-le-Marcheix ga je links richting Rocamadour. Na 10 tot 12 stapdagen bereik je Rocamadour, gebouwd boven op een rots. Het is na Lourdes de meest bezochte bedevaartplaats van Frankrijk. Naast het graf van Sint-Amadour is de zwarte Madonna een belangrijke reden voor een pelgrimsbezoek. Vanaf Rocamadour kan je na enkele stapdagen ter hoogte van Cahors inpikken op de Via Podiensis.

De tocht naar Rocamadour is een pittige camino, maar regelmatig beloont de pelgrimsweg je met prachtige vergezichten o. a. op het plateau van Millevaches, de regio van Haut Quercy en de vallei van de Dordogne. Je doorkuist vele pittoreske plaatsjes, zoals Bourganeuf, Eymoutiers, Corrèze, Aubazine, Collonges-la-Rouge en Martel.

Heb je nog extra inlichtingen nodig, stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel naar 050 34 27 29 (na 18 u.)

Zicht op Rocamadour

Bereikbaarheid

Naast het Dienstencentrum De Garve is een parking. De Garve is eveneens bereikbaar met lijnbus 14 vanaf het station van Brugge. Uitstappen aan halte De Garve.

Deelnemen

Schrijf je hieronder online in tot en met donderdag 20.02.2020.

Kies hieronder eerst het aantal personen dat je wil inschrijven. Het juiste aantal invulvelden opent zich automatisch. Vul per deelnemer – ook jezelf als je wenst deel te nemen – de voornaam en familienaam in.

Opgelet! Vergeet niet ten laatste tegen dinsdag 25.02.2020 het totaalbedrag over te schrijven op bankrekeningnummer BE62 0017 0228 8261 van het Vlaams Compostelagenootschap, afdeling Brugge-Kust met vermelding van “Kaas- en wijnavond”, je voornaam en je familienaam. Pas na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, download dan deze leidraad.

Inlogoptie

Wanneer je als lid inlogt of al ingelogd bent, dan worden je contactgegevens automatisch ingevuld.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?