Welke documenten neem ik mee?

Identiteitskaart.

Bankkaart. Maestro is een multinationale debetkaartdienst. Je bankkaart wordt als Maestrokaart ook in vele handelszaken aanvaard. Check vooraf wat de limieten zijn per afhaalbeurt, per dag, per week.

Kredietkaart. Heb je een VISA, Mastercard …, neem die ook mee. Als je de ene verliest, heb je nog de andere.

De Europese Verzekeringskaart (EZVK), aan te vragen bij je ziekenfonds. Die kaart bewijst dat je in orde bent met de ziekteverzekering.

Bij de christelijke, socialistische, liberale en neutrale ziekenfondsen en Railcare staat op de achterzijde het noodnummer van Mutas vermeld, een intermutualistische medische reisbijstandsorganisatie. De vijf onafhankelijke ziekenfondsen werken met een andere organisatie, Mediphone Assist. Lees ook de folders en/of de website van je ziekenfonds over medische reisbijstand. Als je in orde bent met de ziekteverzekering en de aanvullende ziekteverzekering, is een aparte reisverzekering meestal niet nodig.

Gezondheidsdocument. Eventueel een document in het Spaans of Engels i.v.m. jouw gezondheidstoestand, behandelingen, gebruikte geneesmiddelen, bloedgroep.

Het stempelboekje moet je minstens vier weken voor je vertrek bij het Vlaams Compostelagenootschap aanvragen.

Kleurkopieën van je identiteitskaart, bankkaarten en Europese Verzekeringskaart. Kopieën bewaar je uiteraard niet op dezelfde plaats als de originelen. Beschik je over een scanner en een smartphone, scan dan deze documenten en sla ze in je smartphone op. Zo heb je nog een kopie.

Contactenlijst. Een documentje met een lijstje van een of meer familieleden e.a. door derden te contacteren bij ernstige problemen.

Een wandelgids meenemen over de gekozen pelgrimsweg zal je niet alleen praktisch van pas komen, maar bovendien je pelgrimservaring verrijken.

Nog vragen over je tocht?

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?