Arras → Épernon

Arras - Place des Héros

Beschrijving

Deze minder bekende pelgrimsweg vanuit Arras sluit in Épernon aan op de variante van de Via Turonensis van Parijs naar Chartres. Je loopt zo ruim ten westen van Parijs en vermijdt zo een lange staptocht door de grootstad. Als toemaatje kun je verderop genieten van het vroeggotisch bouwkunstmeesterwerk, de kathedraal van Chartres.

Het traject kun je indelen in vier stukken: Arras – Amiens, Amiens – Beauvais, Beauvais – Mantes-la-Jolie en ten slotte Mantes-la Jolie – Épernon. De twee Franse genootschappen die de weg hebben uitgestippeld, maakten deels gebruik van het nationale en regionale GR-netwerk, maar ook van lokale wandelpaden. Daarbij hebben ze een compromis uitgewerkt tussen korte, veilige, stille en mooie wegen.

Er bestaat geen gedrukte gids. Er bestaan enkel twee digitale bestanden, met een wegbeschrijving, logiesplaatsen en andere faciliteiten. Wil je met een gerust gemoed deze weg lopen, download dan meteen ook de gpx, bruikbaar op smartphone en gps.

Praktisch

Deze pelgrimsweg sluit in Arras aan op de Via Brugensis. Van Arras stap je 282 km verder tot in Épernon. Daar sluit je aan op een variante van de Via Turonensis uit Parijs. Die voert je naar Chartres. Zo vermijd je een lange staptocht door Parijs.

Voorzie 10 tot 13 stapdagen.

Een handig instrument om uit te knobbelen hoe op je vertrekplaats te geraken is de website Rome2rio. Ook beschikbaar als app voor Android-smartphones als iPhones.

Gids

Arras – Amiens. Arras Compostelle Francigena. (F). Download de pdf hier.

Amiens – Épernon. Les Amis du Beauvaisis vers Compostelle. (F). Download de pdf hier.

Nuttige links

Gps-tracks

De track van deze pelgrimsweg is aangemaakt op basis van de digitale gidsen Arras – Amiens van Arras Compostelle Francigena en Amiens – Épernon van Les Amis du Beauvaisis vers Compostelle. De track bevat 5485 trackpunten.

Er zijn tevens 6 varianten gedefinieerd gaande van 6 tot 21.1 km en tussen 191 en 479 trackpunten.

De tracks zijn downloadbaar in twee digitale formaten:

Een gpx-bestand met de hoofdtrack en varianten. Zowel voor gebruik met gps-toestellen als op smartphones.
Lees meer over het gebruik van de gpx-tracks op een gps.
Download de handleiding om de gpx-tracks met de OsmAnd-app op je smartphone te gebruiken.

Een kml-bestand, dat je kan openen in Google Earth. Download hier Google Earth Pro en volg de installatie-instructies.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?