Hoe deel ik mijn pelgrimsverhaal?

Je pelgrimsverhaal schrijven

Graag reiken we je een aantal hints aan om je verhaal neer te schrijven. Je mag ze allemaal gebruiken of je pikt er enkele uit die je nuttig lijken om je persoonlijk verhaal te vertellen:

  • Hoe heb je de voorbereiding van je tocht aangepakt, zowel mentaal als fysiek?
  • Wat was je insteek voor je tocht? Iets persoonlijk, spiritueel, de uitdaging, louter sportief? Had je een bepaalde reden om op pelgrimstocht te gaan? Had je iets te verwerken? Iets te vieren? Is die insteek geëvolueerd tijdens de tocht?
  • Vertel ons over bijzondere ontmoetingen tijdens je tocht. Een anekdote kan soms ongelooflijk sprekend of verhelderend zijn.
  • Beschrijf hoogtepunten tijdens je tocht. Denk aan bijzondere streken en landschappen, aan culturele hoogtepunten …
  • Hoe moeilijk of gemakkelijk was je tocht? Heb je momenten gehad dat je het fysiek of mentaal zwaar had? Hoe heb je dit verwerkt? Zijn er praktische ervaringen die je kwijt wil?

Verdere stappen

Zodra we je verhaal hebben ontvangen, beoordelen we dat. Is het voldoende opmerkelijk of bijzonder? Bevat het een onderliggende boodschap, was er een bijzondere ervaring, heeft de tocht iets voor je betekend …? We kiezen geen verhalen van dertien in een dozijn. Wij beseffen dat wanneer we een verhaal niet selecteren we de schrijver gaan teleurstellen. Hou hier rekening mee.

Beoordelen we je verhaal als waardevol, dan gaat het naar een redacteur die de tekst – indien nodig – bijschaaft zonder de ziel en de inhoud van je verhaal te wijzigen. Daarna maken we van de tekst en foto’s een webpagina, die voor bezoekers bereikbaar zal zijn via het menu Op Weg > Pelgrimsverhalen. We plaatsen op de pagina met je pelgrimsverhaal ook links naar de pagina’s met de corresponderende steekkaart(en), andere relevante pagina’s op onze website én je blog zo je dat wenst.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?